Sunday, February 28, 2010

TUDUNG....(low class)


PE KES NGA TUDUNG PLAK.....XDE BENDA LAIN KE NAK CRITE....

Tudung lambang seorang muslimah,,,,
seorang perempuan/wanita islam akan diklasifikasikan sebagai seorang yg bertudung...btol x?
kadang-kadang sy sendiri akn mengenali @ m'definasikan seseorang yg x bertudung i2 non muslim, that why,,,,,muka indian, chinese, siam dlll kat M'sia ni sama je...x ubah beza ckit pun,,, kena plak yg chinese look @ hindustan look @ ext...
So i'm confuse, and tertanya2 even she is non muslim....
suddenly...the answer is....

ISLAM......
by that, sy mula check dri atas,,kepala nya bertudung hitam yg dihiasi bulu kerinting/ ikal mayang ckit...da yg straight, da yg rebonding....wow tudung rebonding 2....
check bwah kpala,,,da batang pokok yg da urat n ranting kot....da line hijau, kuat bersenam sampai nampk urat hijau,,,,da lingkaran cam mentol lampu tepi jln 2...da putih,,gelap macm2 da,,

then,, check lg ke bwh...
panas agknye...memg tempt 2 snang berpeloh...tambhn time nervous....die dedahkan bnyak2...agar masuk angin xler berpeloh...agknye..
tau lah puteh gebu kat ctu....igt die sorang je cam 2.....watpe nk heboh....x de otak betol..

next...bwh ckit...eehm....yg nie...semo tau...
lau x tutup terbukak lar...lg tutup lg nmpak....
tutup terus pown nmpk jgak,,,memg x bleh nk elak...so,,watpa bkak,,,tutup je lar....

then...lg trun bawh...
tengok,,,n perhatikn...
kita kan mendaki bukit yg tinggi,,,ntah sempat benafas ke x....tarik nafas....................
aku pompuan jgak..tp...fuhhh...giler btol lar...
aduh nampak....nampak
aku dah tutupp...tp...trasa aduh...

pastu....tunduk bwh lg...
da menara b'kembaq,,,
cuma halus cam betis ayam.....buat sup @ kerabu kaki ayam x sedap yg ni...
baik aym lg sedap...manis...

lg bawah skali....
puteh,,,,woi....
cam rendam susu...
....................................................xdapet nk tolong..

mana lambang islam...di mana kebanggaan kita sebagai seorang muslim...
langsung x de tradisi islam/budaya islam...
kata agama islam tp peribadinya...
sebab itu bila di baca dalm solat seorang hamba,,,
bahawa mengaku hidupku matiku kerana Allah SWT.
dan dijwb malaikat bhw kamu bohong belaka,,semua itu dusta,,,,
kenapa?
kamu mengaku tp apa kamu buat apa yg kamu katakan....
renungkanlah wahai shabat-sahabiah semua.... siapa kita dan apa sumbangan kita untuk diri dan agama..sudah cukupkah persediaan kita menghadap ALLAH SWT.....
HIDUP HANYA SEMENTARA ,,,,
AKHIRAT JUA KEKAL SELAMANYA...

sedetik bersama seribu makna